Ingrediente pentru o tava de prajitura cu capsuni (cca. 1 kg)
- capsuni dupa gust circa 300-500 grame
-
300 grame faina
-
250 grame zahar
-
250 grame de smantana lichida pentru gatit
-
4 oua
- 1 plic de zahar vanilat
-
1 plic de praf de copt
-
2 linguri de cacao
-
un varf de cutit de sare
Instructiuni de pregatire:
In primul rand incalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti o tava dreptunghiulara sau rotunda cu hartie de copt sau tapetata cu unt si faina.
Amestecati cu un mixer ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugati smantana si continuati sa amestecati.
Intr-un bol amestecati faina cu praful de copt si sarea si apoi cerneti amestecul obtinut. Adaugati usor faina cernunta, lingura cu lingura peste amestecul de oua, zahar si smantana amestecand continuu cu mixerul pana cand obtineti un aluat omogen si lucios.
Impartiti aluatul in 2 parti egale si incorporati cele doua linguri de cacao intr-una dintre jumatati.
Turnati in tava intai compozitia cu cacao, nivelati cu spatula si apoi adaugati si compozitia alba. La final decorati cu capsunile taiata in jumatati astfel incat sa acoperiti intreaga suprafata a tavii.
Se tine la cuptor pentru circa 45 minute. Verifcati daca este gata cu o scobitoare.
Dupa ce o scoateti in cuptor asteptati sa se raceasca usor si apoi scoateti din tava. Puteti sa o serviti rece sau usor calduta alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.
Daca va este pofta de o delicioasa prajitura cu capsuni si nu aveti timp pentru gatit puteti sa comandati la SweetMary urmand linkul de mai jos.
Comentarii
Lasa un comentariu