×
Informații legislative

Când vizitați un site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browser-ul dvs., mai ales sub forma "cookie-urilor". Aceste informații, care ar putea fi despre dvs., despre preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. (computer, tableta sau telefon), sunt utilizate în cea mai mare parte pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Puteți afla mai multe despre modul în care folosim cookie-urile pe acest site și pentru a împiedica setarea cookie-urilor esențiale, făcând click pe diferitele rubrici ale categoriilor de mai jos. Totuși, dacă faceți acest lucru, aceasta poate afecta experiența dvs. pe site și serviciile pe care le putem oferi.

Chai Latte preparat in casa

In: Retete Pe: joi, aprilie 20, 2017 Comentariu: 0 Hit: 22279

Reteta Chai Latte preparat in casa

Ingrediente pentru Chai:

- 2 cesti de apa

- 6 grame de ceai negru pe care il puteti comanda aici

- 2 cuisoare intregi

- 1 lingurita de scortisoara macinata

- 1/2 lingurita ghimbir macinat

- 1/2 lingurita cardamon macinat

- 1/2 lingurita nucsoara macinata

- 2 linguri de sirop de artar

Ingrediente pentru Latte:

- 1/2 ceasca de Chai preparat dupa reteta de mai jos

- 3/4 ceasca de lapte

- 1 lingura de sirop de artar

- scortisoara macinata

Instructiuni de preparare pentru Chai:

Intr-o cratita de dimensiuni medii se pun apa si condimentele si se aduc la temperatura de fierbere. Cand apa incepe sa fiarba de opreste focul si se lasa deoparte pentru 5 minute. Dupa cele 5 minute se pune iar pe foc si se adauga ceaiul negru si siropul de artar. Se tine pe foc pana cand incepe sa fiarba si apoi se opreste focul. Lasati deoparte pentru 5 minute pentru ca ceaiul sa isi lase aroma. Dupa cele 5 minute strecurati amestecul printr-o strecuratoare foarte fina.

Amestecul obtinut il veti utiliza pentru a prepara Chai Latte. Se poate pastra la frigider pana la 2 saptamani.

Instructiuni de preparare pentru Latte:

Intr-o cratita de dimensiuni medii se pun laptele, siropul de artar si un praf de scortisoara. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana cand laptele incepe sa faca bule pe marginea cratitei. Se da la o parte de pe foc. Cu ajutorul unui blender vertical se amesteca laptele pana cand se obtine o spuma fina de lapte.

Se toarna intr-o cana 1/2 ceasca din Chai-ul obtinut dupa reteta de mai sus si apoi peste el se toarna foarte usor (turnati peste spatele unei linguri) spuma de lapte. Deasupra presarati putina scortisoara macinata si serviti cald.

Cu aceleasi tag-uri

Comentarii

Lasa un comentariu

Top